O nama

Obitelj Černeka naslijedila je kuluru proizvodnje od svojih predaka, te ima dugogodišnju tradiciju uzgoja maslina na području Sovinjaka kod Buzeta.

Maslinovo ulje ovog kraja spominje se još u ranom srednjem vijeku. Rimska carica Livija Drusilla njegovala je tijelo maslinovim uljem ovog kraja i sve do starosti zadržala lijep i mladenački izgled.

Maslinici se uzgajaju na terasastim terenima lapora i pješčenjaka na 210-290 metara nadmorske visine na najsjevernijim kontinentalnim točkama poluotoka sjeverne Istre u kojima one uspijevaju.

02

 

 

________________________________________________________________

 

 

Naziv projekta/ulaganja: tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“

Kratak opis projekta:

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u okviru Natječaja za provedbu tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Cilj projekta je ulaganje u modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja. Nova tehnologija koja će ulaganjem biti obuhvaćena odnosi se na nabavku nove centrifuge te linije za odvajanje koštice. Uvođenjem nove tehnologije projekt će ostvariti mnogobrojne učinke poslovanja, a u prvom redu povećati će se fizički obujam proizvodnje, poboljšati će se kvaliteta proizvoda i cjelokupnog poslovnog procesa i povećati će se fleksibilnost proizvodnje.

Ukupna vrijednost projekta:

417.341,00 kn

Odobrena sredstva:

370.625,00 kn (100% sufinanciran iz Programa ruralnog razvoja, 90% EU, 10% RH)

                                          

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja